PL-voorzitter Somohardjo weet niets over inleveren ministerie

PL-voorzitter Paul Somohardjo
Print Friendly, PDF & Email

De voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, zegt in gesprek met Suriname Herald, dat hij niets weet over het inleveren van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Volgens hem gaat het om geruchten die onnodig verspreid worden.

Ook PL-topper tevens minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, zegt niets hiervan te weten en verwees naar vicepresident en de voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), Ronnie Brunswijk en zijn vader Paul Somohardjo.

“Ik weet niet waarover u praat en ben ook niet op de hoogte van waarover u praat. Als u me kunt zeggen vanwaar u deze informatie heeft. Ik heb nog geen bericht gehad daarover en ook nog niet gesproken daarover binnen de coalitie. Ik weet ook niets over de reshuffling van de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting”, merkt Somohardjo op.

Prominente ABOP’ers geven aan dat het een afspraak was die vanaf het begin was gemaakt tussen de coalitiepartners, dat PL het ministerie na een jaar zou moeten inleveren. “Het is intussen een jaar en iemand anders moet overnemen,” merken ze op.

In de kwestie van minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB)
geven ze aan dat het nimmer de bedoeling was om de GBB-minister te reshuffelen. Ze zou worden vervangen en naar het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting gaan. “Als je geen belangen hebt bij het ministerie van GBB waarom moet ze een poeha van de zaak maken?,” vragen de ABOP’ers zich af.

Ze voelt zich een sociaal mens. Ga dan naar Sozavo waar je mensen beter kan helpen of kan ingaan op de belangen van de sociaal zwakkeren. Het was nooit de bedoeling om Pokie van de stoel te verwijderen, maar ze zou gereshuffeld worden, aldus de prominente ABOP’ers.

Simone Awanna

VANDAAG