Patiënten Diakonessenhuis moeten bijbetalen

Het Diakonessenhuis
Print Friendly, PDF & Email

Patiënten van het Diakonessenhuis zullen moeten bijbetalen voor klinische zorg. Het ziekenhuis geeft in een bekendmaking te kennen dat zij ter waarborging van de continuïteit en kwaliteit van de klinische zorg zij helaas genoodzaakt is om van de categorie SZF en Bazo reguliere patiënten een bijdrage te vragen ter dekking van de verhoogde kosten van medische verbruiksartikelen en medicijnen.

Aan het Staatsziekenfonds (SZF) en Bazo reguliere klinische patiënten wordt ingaande 1 juni 2021 een bijdrage van SRD 200,00 per ligdag gevraagd. Dit bedrag dient vóór de opname betaald te worden.

Het eerste bedrag dat men dient te betalen zal worden afgeleid van de geschatte opnameduur die op het Opdracht Tot Opname (OTO-formulier) staat aangegeven. Mocht een patiënt korter hebben gelegen dan de geschatte opnameduur, dan zal er restitutie plaatsvinden. Indien een patiënt langer wordt opgenomen zal er een aanvulling moeten worden betaald.

Er wordt verontwaardigd gereageerd op deze bekendmaking van het ziekenhuis. Zo vragen personen zich af als de ziekenhuisdirectie wel afstemming heeft gepleegd met de verzekeraar SZF en de overheid. Anderen hebben begrip voor de situatie van het ziekenhuis.

VANDAAG