Nibte: “Er was geen feest, ik heb slechts tasjes en voeding aan vijf gasten uitgedeeld”

Joan Nibte. Beeld: STVS
Print Friendly, PDF & Email

Hoewel buurtbewoners van Morgenstond in Paramaribo-Noord vasthouden aan hun verklaring dat er is gefeest op het woonadres van advocaat Joan Nibte, beweert de raadsvrouw het tegendeel. Nibte zou naar buurtbewoners beweren haar 55ste verjaardag feestelijk hebben gevierd.

Toen Suriname Herald gisteren contact met Nibte opnam was haar mobiele telefoon uitgeschakeld. “Mijn werknummer stond uit en mijn privénummer stond aan. De politie is wel drie keer geweest op het adres. Maar er is geen feest aangetroffen,” zei Nibte.

Ze geeft aan dat de COVID-brigade ook is geweest en die heeft ook geen feest aangetroffen. Nibte zegt dat er geen feest is gevierd, maar dat ze slechts tasjes en voeding heeft afgegeven aan vijf tot zes personen.

“De informatie van districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost, dat het om vijf aanwezigen gaat en enkelen personen die eten hebben afgehaald, klopt volgens Nibte. “Ik kan niet eens één auto op mijn achtererf parkeren. Laat staan twintig.”

Ook de bewering dat een bus gasten heeft afgezet wordt weersproken door de advocaat.

Nibte stuurde een foto naar Suriname Herald en aan te tonen welke tasjes ze uitdeelde. Foto: Joan Nibte

Nibte was tijdens de verkiezingen van 25 mei 2020 namens PRO lijsttrekker in het kiesdistrict Coronie. Ze was namens die partij ook presidentskandidaat. Nibte kreeg echter slechts 12 stemmen.

Naomi Hoever

VANDAAG