Assembleeleden besmet met COVID-19

Ramon Koedemoesoe (l), Harriët Ramdien (m) en Ebu Jones (r)
Print Friendly, PDF & Email

Terwijl in De Nationale Assemblee (DNA) de behandeling plaatsvindt van de Algemene Politieke Beschouwingen (APB), zitten ten minste drie assembleeleden, die besmet zijn geraakt met het COVID-19-virus in thuisisolatie. Het gaat om Ramon Koedemoesoe (ABOP), Harriët Ramdien (VHP) en Ebu Jones (NDP), van wie al eerder bekend was dat hij besmet is geraakt met COVID-19.

In gesprek met Suriname Herald heeft de ondervoorzitter van het parlement, Dew Sharman, aangegeven dat assembleeleden die besmet zijn geraakt met het virus niet toegelaten worden in het DNA-gebouw.

Er zijn protocollen speciaal ontwikkeld door het ministerie van Volksgezondheid om de voortgang van de vergaderingen te garanderen. Iedereen, van het personeel tot de regering en assembleeleden, die het gebouw betreedt wordt ter plekke getest. Dit wordt middels een sneltest gedaan.

“Mensen die beide vaccinaties hebben gehad hoeven geen sneltest te doen omdat de kans dat je besmet raakt of mensen gaat besmetten, dermate klein is. Die mensen hoeven dus geen sneltest te doen,” zegt Sharman.

Met de assembleeleden gaat het goed. “Ik maak het goed. Ik heb sinds vorige week dinsdag ontdekt dat ik het virus heb opgelopen. Ik heb maar twee dagen griep gehad. Nu heb ik geen klachten meer. Ik voel me normaal,” zegt Koedemoesoe aan Suriname Herald.

Van DNA-ondervoorzitter Sharman verneemt Suriname Herald dat het vrij goed gaat met assembleelid Ramdien. Haar collega Jones moet als alles goed gaat volgende week weer in het parlement zijn.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG