65-jarige man steekt 70-jarige zus dood

Print Friendly, PDF & Email

De 70-jarige Ethel Lieveld is gistermiddag in haar woning aan de Gongrijpstraat middels steekverwondingen door haar 65-jarige jongere broer Ferdinand vermoord. Na de melding deed de politie van het bureau Centrum de woning aan de Gongrijpstraat aan. Zij troffen de vrouw nabij de keuken in een plas bloed aan. Zij vertoonde geen levensteken meer. Een arts stelde officieel de dood vast. Het ontzielde lichaam is na afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) ter obductie in beslag genomen.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek kwam naar voren, dat de overledene vanaf de ochtenduren slecht gehumeurd was. Volgens een zus, die eveneens daar woonachtig is, vermoedde Ethel dat er goederen uit haar kamer waren weggenomen. Na enkele uren begaven het slachtoffer, de zus en de jongere broer zich afzonderlijk naar hun slaapkamers.

Op een bepaald moment hoorde de zus een gestommel. Zij schonk geen aandacht hieraan, aangezien zij vermoedde dat de buren bezig waren met hun dieren. Toen zij kort daarna haar slaapkamer uitliep, zag zij haar zus Ethel in een plas bloed liggen.

De ingeschakelde politie trof bij aankomst de verdachte aan. Het scherp voorwerp waarmee hij zijn zus enkele keren fatale steken had toegebracht op het lichaam hield hij nog in zijn hand vast. Ferdinand werd gesommeerd het scherp voorwerp neer te leggen. Hij werd vervolgens in de boeien geslagen en direct overgebracht naar het politiebureau. Het voorwerp is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Ferdinand in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

VANDAAG