Nog geen vervoerstoelage gestort voor personeel tehuizen

Eugene Daniël, secretaris van de bond van de Esther Stichting
Print Friendly, PDF & Email

De vervoerstoelage voor de medewerkers van huize Simba, Huize Ashiana en de Esther Stichting is nog steeds niet gestort. De bonden bij deze instellingen hadden een ultimatum tot 13 juni gesteld, zodat minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) zaken kon rechttrekken. Aangezien dit niet is gebeurd, wordt er vandaag om tien uur een algemene ledenvergadering (ALV) belegd. Er zal gesproken worden over de huidige ontwikkelingen rond de vervoerstoelage.

Eugene Daniël, secretaris van de bond bij de Esther Stichting, zegt dat de regering zich niet heeft gehouden aan gemaakte afspraken. Op 29 april was er met de Sozavo-minister overeenstemming bereikt over het optrekken van de vervoerstoelage. De medewerkers zouden eind mei hun aangepaste toelage gestort krijgen. Het personeel zou dan in plaats van SRD 80 aan vervoerstoelage SRD 141 ontvangen.

Dit aangepaste bedrag zou met terugwerkende kracht uitbetaald worden, vanaf januari 2020 tot en met mei 2021. Minister Ramsaran heeft op 17 juni laten weten, dat de toelagen eind deze maand gestort worden op de rekeningen van de medewerkers. Het wachten is volgens Daniël is op eind deze maand. “Als het geld niet gestort wordt zal de groep in actie komen,” zegt hij.

De toelage van SRD 1.000 die de regering op 9 juni heeft toegezegd, is volgens Daniël niet van toepassing. Alle prijzen zijn enorm gestegen. Ook de elektriciteits- en watertarieven worden aangepast en die zorgen er weer voor dat de kosten voor de samenleving verder zullen toenemen.

Met de verhoogde tarieven van de nutsvoorzieningen zullen de ambtenaren het echt niet meer vol kunnen houden. Er zal belasting worden betaald op de SRD 1.000 die de ambtenaren zullen ontvangen. Zij zullen volgens Daniël niet veel van overhouden. Hij vindt dat zaken nu eindelijk opgelost moeten worden.

VANDAAG