Biervliet: “Nachtdiensttoelage SRD 20 voor politieambtenaren achterhaald”

De leden van het kandidaat-bestuur bij de politie.
Print Friendly, PDF & Email

Binnen het politiekorps bereiden de politieambtenaren die zich kandidaat hebben gesteld voor de bestuursverkiezingen zich hierop voor. De verkiezingen worden vandaag gehouden. Het gaat om vijf groepen die strijden om leiding te geven aan de Surinaamse Politiebond (SPB). Lothar Biervliet, kandidaat-voorzitter op lijst nummer een, geeft in gesprek met Suriname Herald aan dat er nog veel te doen is voor het politieapparaat.

“We willen opkomen voor onze leden. Er zijn veel zaken die nog gerealiseerd moeten worden. Wij willen gaan werken aan de toelages van de politiemannen. Het kan niet zo zijn dat anno 2020 politieagenten nachtdiensten moeten doen voor SRD 20. Als ze doorwerken krijgen ze een portie van SRD 48, die nog gedeclareerd moet worden. Wij gaan ook voor een risicotoelage voor alle politiemannen en vrouwen," deelt hij mee.

Biervliet en zijn team willen betere waardering voor politieambtenaren. Dit is ook een van onze prioriteiten. Politiefunctionarissen moeten aan het eind van het jaar beter gewaardeerd worden voor het werk dat ze hebben gedaan. "Het is belangrijk dat mensen die twintig jaar in dienst zijn van de politie ook een medailles krijgen. We willen de mensen bedanken voor hun inzet en dat zal middels een oorkonde plaatsvinden," zegt hij.

Ook het overlijdensfonds van de politie moet wederom op de operatietafel. “Het kan niet zo zijn dat iemand dertig jaar bij de politie zit en al die jaren geld stopt in het fonds en wanneer die komt te overlijden de nabestaanden maar SRD 3000 krijgen. We gaan voor transparantie, de mensen moeten weten wat er met hun gelden gebeurt. Wij zullen tussentijdse verslagen presenteren zodat men weet wat er met de gelden gebeurt en dat zullen we doen op een digitale manier,” zegt Biervliet.

De groep heeft zich ook kandidaat gesteld bij de verkiezingen van de Politie Sport Centrale (PSC). De reden van de deelname is dat er weinig wordt gedaan voor de leden voor wat betreft sport. "Wij willen verandering daarin brengen. De mensen zetten contributie en dan moet het mogelijk zijn om iets voor ze te creëren met de contributie die wordt betaald. Mensen zetten contributie in de sportcentrale en krijgen niets ervoor terug. Al is er COVID-19 toch moeten de mensen een tegemoetkoming krijgen. Er moeten mogelijkheden gecreëerd worden dat ze in beweging kunnen blijven," wordt door de kandidaat-voorzitter aangegeven.

Simone Awanna

VANDAAG