Huisvuil al weken niet opgehaald

Huisvuil is al dagen niet opgehaald. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Al weken wordt het huisvuil dat op de hoeken van de straten wordt geplaatst niet optimaal opgehaald door het ministerie van Openbare Werken (OW). Het gaat om verschillende buurten waar het vuil blijft liggen. Bewoners van Ephraimzegen, Nieuwweergevondenweg, de Nieuwzorgweg en omliggende buurten geven aan niet te weten waarom het vuil niet is opgehaald.

In sommigen buurten ligt het vuil al een week op de hoeken van de straten. "Dit zorgt voor een onhygiënische situatie. Het vuil kan niet dagen op de hoeken van de straten blijven liggen. Het is een woonbuurt en het vuil moet op tijd opgehaald worden," aldus de buurtbewoners in gesprek met Suriname Herald.

Districtscommissaris van Paramaribo-Zuidwest, Fulgence Javinde, zegt dat hij op de hoogte is van dit probleem. Hij heeft een paar keren contact opgenomen met het ministerie van OW om ze hierover in te lichten.

"Ook bij mij is het vuil niet opgehaald. Ik heb OW op de hoogte gesteld, maar ik merk dat er niets wordt gedaan. Ik zal weer contact met ze opnemen," geeft hij aan.

OW-minister Riad Nurmohamed weet niet waarom het huisvuil niet is opgehaald. Hij raadt personen aan om deze informatie door te geven op het telefoonnummer 462445.

Simone Awanna

VANDAAG