Twee verdachten van mensensmokkel aangehouden

Print Friendly, PDF & Email

Leden van het Regio Bijstandsteam West (RBTW) hebben de verdachten S.A. (26) en 27-jarige A.R. op verdenking van mensensmokkel en deelneming aan een criminele organisatie in Nickerie aangehouden. Tijdens controlewerkzaamheden werd het voertuig dat op 15 juli door A.R. werd bestuurd door het RBTW tot stoppen gesommeerd. Terwijl een politieambtenaar tot de bestuurder sprak, stapte de bijrijder S.A. uit.

De wetsdienaar vroeg de drie Guyanezen die op de achterste zitting zaten naar hun documenten. De drie Guyanese paspoorten werden toen overhandigd aan de politieambtenaar. De wetsdienaar vroeg daarbij aan A.R. om zijn voertuig beter langs de weg te parkeren. Bij die gelegenheid reed A.R. met hoge snelheid weg en wist uit zicht van de politie te geraken.

Na een zoekactie door de RBT-ers werd het duo later op de dag met het voertuig in het Lachmon project achterhaald. De drie Guyanezen waren toen niet meer in het voertuig. A.R. verklaarde tegenover de politie dat hij de Guyanezen, die aan de hand van hun paspoorten illegaal in het land bleken te zijn, bij de Openbare Markt van Nickerie had afgezet.

Aangezien de verhalen van A.R. en S.A. niet strookten, zijn ze na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. De zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de Recherche van Regio West.

VANDAAG