Sampie: korpschef moet onderzoek instellen in kwestie mishandeling Makka

De mishandelde burger Makka. Beeld: D-TV
Print Friendly, PDF & Email

ABOP-assembleelid Edgar Sampie betreurt de manier waarop de burger meer bekend als ‘Makka’, door de politie is aangepakt. Makka en zijn gezin werden woensdag naar zijn zeggen ernstig mishandeld door de politie omdat zij zich tijdens de lockdownuren buiten zouden bevinden. Makka en zijn gezin zaten voor hun woning toen manschappen van de politie stopten en hen begonnen te mishandelen.

De samenleving is opgeschrikt bij het zien van de beelden op sociale media. Zoals te zien is op diverse beelden heeft Makka heel wat letsels opgelopen.

Edgar Sampie. Foto: DNA

Sampie, volksvertegenwoordiger van Paramaribo, tevens commissievoorzitter van de vaste commissie voor Justitie en Politie in De Nationale Assemblee (DNA), geeft aan dat hij zelf gaat natrekken hoe zaken zijn verlopen. Hij vindt het erg, dat de burger in kwestie zijn vinger heeft gebroken en naar de Spoedeisende Hulp moest omdat zijn gezondheid in gevaar was.

Hij is de mening toegedaan dat de korpschef een onderzoek moet instellen om klaarheid te brengen deze zaak, zodat er maatregelen getroffen kunnen worden tegen personen die in de fout zijn gegaan. “We hebben het verhaal van één kant gehoord, we willen het ook vanuit de andere kant horen.”

Verder zal hij in DNA als commissievoorzitter vragen hierover stellen aan minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Hij belooft dat hij er alles aan zal doen om klaarheid te brengen in deze zaak.

Tot slot wenst hij de familie heel veel kracht toe in deze situatie. De familie vraagt hij de nodige aandacht te besteden aan de kinderen om te voorkomen dat zij negatieve effecten eraan overhouden, gezien zij de situatie live hebben meegemaakt.

Ook vraagt hij Makka om niet de weg van confrontatie op te zoeken, maar de weg van dialoog. Indien men in de fout is gegaan, zijn er instanties die ermee belast zijn. Zij die in de fout zijn gegaan zullen gestraft worden, aldus Sampie.

Sjovellie Amoksi

VANDAAG