Personeel SZF in beraad; is wachten beu

Hoofdkantoor van het Staatsziekenfonds. Foto: Facebook SZF
Print Friendly, PDF & Email

Het personeel bij de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) is in beraad omdat ze het wachten beu is. De directie komt gemaakte afspraken niet na. De directie moet haar afspraken effectueren, vindt het personeel.

"Het gaat om het cao-jaar 2020. Er zijn afspraken gemaakt met de directie en die moeten uitgevoerd worden. De mensen kunnen niet meer wachten. De directie komt haar afspraken niet na en de mensen willen weten hoe verder," zegt Rodney Oldenstam, voorzitter van de bond bij het Staatsziekenfonds, in gesprek met Suriname Herald.

Het beraad zal niet opgeheven worden zolang er geen duidelijkheid is over de cao. De leden hadden gisteren een algemene ledenvergadering. Tijdens deze vergadering hebben ze het standpunt ingenomen om in beraad te gaan. "Wij willen duidelijkheid hebben over een paar belangrijke afdelingen die wel dispensatie voor cito-gevallen hebben gehad. Zolang er geen duidelijkheid komt blijven we in beraad," deelt hij mee.

SZF-directeur Amar Randjitsing weet niet waarom de bond in beraad is en heeft per mail aan de bond gevraagd wat er aan de hand is. De voorzitter zegt een mail voor hem te hebben gestuurd over de standpunten van de bond.

Simone Awanna

VANDAAG