Pique geeft niet op

Activist Sibrano Piqué. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

“Ik heb een missie uitgestippeld voor tien jaar. Ook al komt er vandaag en overmorgen niemand, ik zal blijven protesteren,” zegt activist Sibrano Pique in gesprek met Suriname Herald. Hij zal blijven protesteren, zodra hij merkt dat zaken niet goed gaan.

Zijn missie is dwars door de politiek, omdat hij niet partijgebonden is. Bij de activist gaat het om een ideologie, die hij wil doordrukken.

Hij weet dat er heel wat mensen zijn die hiermee niet blij zullen zijn, maar hij gelooft dat men uiteindelijk wel op dezelfde lijn zal staan als hem. Pique is zich ervan bewust dat dit een deel zal worden van zijn dagelijks leven.

Ook ziet Pique het actievoeren als een nalatenschap voor zijn kinderen en kleinkinderen. Hij geeft wel aan, dat de samenleving mag uitkijken naar nieuwe strategieën en nieuwe actiemodellen van hem. Wat die zullen zijn wil hij voorlopig nog niet prijsgeven.

Volgens Pique zijn de acties die hij voert niet gericht tegen de huidige regering. “Mijn acties zijn gericht op 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid en 45 jaar politiek in Suriname.” Hij is de mening toegedaan dat de onafhankelijkheid, Suriname nergens naartoe heeft gebracht. Hij kan daarom, niet meer zitten en toekijken.

Pique vindt het jammer dat de huidige regering onder leiding van president Chan Santokhi heeft overgenomen op het moment dat hij zijn missie is gestart. “Ook al was ex-president Bouterse weer aan de macht gekomen, dezelfde Sibrano zouden jullie ook zien protesteren,” geeft hij aan.

Het hoofddoel van de acties is om Surinamers ervan bewust te maken dat men eerst moet kijken naar het algemeen belang van de landgenoten voordat zij zich richten op partijpolitieke belangen.

Terugblikkend op een jaar regering-Santokhi, geeft hij aan dat de regering geen cijfer verdient. De regering heeft volgens de activist niet voor noemenswaardige ontwikkelingen gezorgd.

Sjovellie Amoksi

VANDAAG