Receptiemedewerkers en keukenassistenten ontvangen certificaten

Minister Kuldipsingh reikt een certificaat uit aan trainee, terwijl haar collega Jubithana toekijkt. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J) en haar collega Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) hebben aan negentien trainees de certificaten mogen uitreiken van de trainingen ‘receptiemedewerker’ en ‘keukenassistent’.

Deze trainingen zijn verzorgd door de stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC). De trainingen maken deel uit van het Basic Needs Trust Fund (BNTF) project: ‘Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen en werkzamen.

Het doel van deze trainingen is het versterken en of bijbrengen van de nodige ‘hard skills en soft skills’ van voornamelijk werkloze jeugdigen. De certificaatuitreiking heeft gisteren plaatsgevonden.

SHTTC-directeur Rabin Boeddha benadrukte dat de SHTTC blij is met de rol die zij vervult binnen dit BNTF-project om de jongeren te vormen en competent te maken voor diverse beroepen. De directeur heeft verder aangegeven, dat ondanks de pandemie, het toch mogelijk was voor de SHTTC om de lessen fysiek voort te zetten met inachtneming van de nodige protocollen. Boeddha heeft zijn dank en felicitaties uitgebracht aan de ministeries en de trainees die dit project succesvol hebben afgerond.

Ook de trainers Natatia Gefferie van de training ‘receptiemedewerker’ en Michael Hermelijn die de training ‘keukenassistent’ verzorgde, hebben aangegeven enorm blij te zijn met de inzet en enthousiasme van de trainees. Minister Jubithana heeft aangegeven, dat hij trots is op de trainees en de SHTTC, omdat zij doorzetting hebben getoond en de eindstreep hebben kunnen behalen.

Investeren
Jubithana benadrukte dat er verder geïnvesteerd moet worden in de jongeren en dat vaker nieuwe kansen aan hun moeten worden aangeboden. De bewindsman heeft prijsgegeven, dat hij momenteel bezig is met parastatale bedrijven om meer werkgelegenheid te creëren en heeft de trainees geadviseerd om ook deze kansen met beide handen te grijpen. Verder heeft Jubithana de trainees geïnspireerd om zich verder te scholen en het certificaat een stap moet zijn richting verdere ontplooiing.

Minister Kuldipsingh heeft duidelijk gemaakt dat de trainees bewust hebben gekozen voor zelfredzaamheid en zij nu daarvoor beloond zijn met een certificaat. Verder heeft zij benadrukt dat zelfredzaamheid valt binnen het beleid van het ministerie van AW en J en de huidige regering. De bewindsvrouw gaf verder aan, dat deze mijlpaal aansluit op haar belofte om de vakscholen meer aandacht te geven. Ook ondernemers worden volgens Kuldipsingh ondersteund door hen te trainen in ondernemerschap zodat zij effectiever en succesvol kunnen ondernemen.

VANDAAG