Alle uitkeringen Sozavo binnenkort giraal

President Chan Santokhi was gisteren in Gujaba voor de launch van Giralisatie ‘Financial Inclusion’. Foto: Sozavo
Print Friendly, PDF & Email

In de nabije toekomst zullen alle uitkeringen en ook de financiële steun naar de doelgroepen van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) toe giraal plaatsvinden. Om dit mogelijk te kunnen maken heeft gisteren in het dorp Goejaba de officiële launch plaatsgevonden van ‘Financial Inclusion’.

Bij de launch waren president Chan Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo en zijn collega Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie aanwezig. Minister Ramsaran gaf te kennen dat binnen het Herstelplan er zestien maatregelen zijn die het Sociaal vangnet vormen. Sozavo is belast met tien maatregelen, waarvan de zevende gisteren van start is gegaan.

“Financial inclusion was een wens van velen vóór mij, maar vandaag heeft deze regering het tot werkelijkheid gemaakt, want vandaag wordt de eerste stap gelegd voor de toekomst,” zei de bewindsman. Alvorens de transformatie te starten zijn de verschillende uitkeringen binnen een jaar tijd twee keer verhoogd door de regering-Santokhi. Ook is er een inventarisatie gemaakt van de verschillende betalingsachterstanden. Het ministerie werkt ernaartoe om voor het einde van het jaar de achterstanden te hebben uitbetaald.

Ramsaran gaf aan dat dit project in de toekomst vele voordelen met zich zal meebrengen, waaronder een vlotte en transparante afhandeling bij de betalingen, efficiënte dienstverlening, keuzevrijheid, bezuiniging in exploitatiekosten, makkelijke monitoring van de uitbetalingen, veilige betaalmethode, spaarzaamheid en de mensen kunnen nu ook eventueel een krediet nemen.

In dit project zullen niet alleen de doelgroepen van Sozavo worden meegenomen, maar ook de kleine ondernemers zoals de hosselaars, de marktventers, de bootsman, de podosiri verkoper en anderen die eerder niet over een bankrekening konden beschikken.

De Sozavo-bewindsman heeft samen met departementsdirecteur Melitia Sentelia vier pinpassen aan de lokale gemeenschap.

VANDAAG