Bundeling vakbonden zwelt aan

Michael Sallons. Beeld: YouTube
Print Friendly, PDF & Email

De evaluatie die de samenwerkende vakbonden 1:6 hadden gepland voor dit weekend is vanwege privéredenen afgelast. Dit zegt Michael Sallons aan Suriname Herald. Hij behoort ook tot de bundeling van vakbonden. De evaluatie over de actie die de groepen de afgelopen drie dagen hebben gevoerd zal maandag plaatsvinden. De dag daarop wordt de strijdbijl weer opgepakt.

Sallons zegt dat het doel nog niet bereikt is voor de leden alsook voor de samenleving. Dertien vakorganisaties, bestaande uit acht voorzitters, hebben zich gebundeld. Vanaf woensdag stonden zij tegenover het DNA-gebouw om aandacht te vragen voor de verpaupering in het land.

"We trotseren zon en regen. We moeten ergens een eind aan brengen." De vakbondsman is blij dat de groep de aandacht heeft getrokken van zowel DNA-leden uit de oppositie en coalitie. De vakbondsleiders zijn tevreden over het verloop van de drie actiedagen. "We gaan andere organisaties erbij betrekken, zodat de regering ziet dat we geen grappen maken."

Sallons weet dat meer vakbonden zich dinsdag zullen aansluiten. "Het is onze verwachting dat de groep aanzwelt." De voorzitters zullen bij de evaluatie bepalen als de leden betrokken zullen worden bij de strijd. Hij wil vooralsnog niet kwijt welke bonden zich na gisteren hebben aangemeld. Ook wil hij niet zeggen als het om strategische bonden gaat.

Naomi Hoever

VANDAAG