700 nieuwe vuilcontainers voor stad en district

Ministerie van Openbare Werken. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

De Onderraad voor Aanbesteding en Gunning (ORAG), waar vicepresident Ronnie Brunswijk leiding aan geeft, heeft goedkeuring gegeven voor de aanschaf van 550 vuilcontainers en 150 afvalkorven voor de Vuilophaal- en verwerkingsdienst van het ministerie van Openbare Werken (OW). De inhoud van de vuilcontainers varieert tussen de 240 en 1.100 liter, terwijl de afvalkorven een inhoud hebben van 50 liter.

Met de aanschaf van de vuilcontainers en de afvalkorven zal het ministerie zorgen voor een betere vuilophaal en verwerking. Het is een taak van het ministerie van OW dat het huishoudelijk vuil in Paramaribo en de overige districten wordt opgehaald.

Voor de uitvoering van deze taak worden vuilcontainers verhuurd. De noodzaak voor vervanging is aanwezig, omdat vele containers beschadigd zijn. Ook de bekende oranje afvalkorven, die vooral in de binnenstad aanwezig zijn, zullen zoveel als mogelijk vervangen worden met nieuwe afvalkorven.

Het ministerie hoopt op deze manier ervoor te zorgen dat er minder zwerfvuil aanwezig is, dat voor verschillende andere problemen kan zorgen. De kosten voor de aanschaf van de vuilcontainers en de afvalkorven komen voor rekening van het ministerie zelf.

VANDAAG