Onderzoek Pokie afgerond; commissievoorzitter mag niets zeggen

Diana Pokie
Print Friendly, PDF & Email

“Ons onderzoek is al afgerond, maar de onderzoekscommissie heeft een geheimhoudingsplicht. Wij zijn niet bevoegd om onze bevindingen publiekelijk kenbaar te maken. Ik kan helaas dus niet ingaan op uw vraag,” kreeg Suriname Herald als antwoord van de voorzitter van de presidentiële commissie, Anenda Veldman.

Deze commissie was belast met het onderzoek naar de vermeende malversaties van ex-minster Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). "Ik kan niet aangeven als Pokie schuldig is bevonden. Ik heb geen commentaar," merkt Veldman op.

President Chan Santokhi had een commissie ingesteld om te onderzoeken als er onregelmatigheden hebben plaatsgevonden op het ministerie. Het staatshoofd, bij wie de bevindingen al bekend zijn, heeft het resultaat van het onderzoek nog niet kenbaar gemaakt.

In verband met het onderzoek moest de ex-minister met verplicht verlof. Pokie heeft de afgelopen maand, na haar verlofperiode, haar ontslag ingediend.

De opvolger van Pokie, gewezen ABOP-fractieleider Dinotha Vorswijk, is gisteren beëdigd. Zij is direct gestart met de werkzaamheden op het ministerie.

Simone Awanna

VANDAAG