Plantage Laarwijk krijgt vijf nieuwe bruggen

OW mag vijf nieuwe bruggen bouwen te plantage Laarwijk. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Vijf gloednieuwe bruggen zullen worden gebouwd te plantage Laarwijk in het district Commewijne. De Onderraad voor Aanbesteding en Gunning (ORAG) heeft goedkeuring gegeven voor de bouw van deze vijf houten bruggen.

Landbouw is het hoofdmiddel van bestaan op de plantage. Echter blijkt dat de bruggen over diverse trenzen, die naar de landbouwgronden leiden, in zeer slechte staat verkeren. Het herstellen van de bruggen is zinloos, gelet op de staat waarin zij verkeren.

Voor de veiligheid is ervoor gekozen vijf bruggen te bouwen, zodat de bewoners de landbouwgronden op een veilige manier kunnen bereiken. Vicepresident Ronnie Brunswijk, die leiding geeft aan de ORAG, heeft geen moment getwijfeld om de goedkeuring te geven voor de bouw van de bruggen.

De aannemer zal binnen zestig werkbare dagen na aanvang van de werkzaamheden, de oplevering moeten doen.

Loopbruggen
Een zestal houten loopbruggen over het Toevluchtkanaal te Victoriapark zullen worden hersteld. Door achterstallig onderhoud verkeren deze loopbruggen in deplorabele staat en is het van belang dat zij hersteld worden. De aannemer zal binnen honderd werkbare dagen na aanvang van de herstelwerkzaamheden aan de loopbruggen deze moeten opleveren.

De staatsbegroting van het ministerie van OW voor het dienstjaar 2021 zal worden aangesproken voor de uitvoering van deze projecten.

VANDAAG