Academisch Ziekenhuis Paramaribo en Sint Vincentius Ziekenhuis ontvangen medische middelen

De donatie aan de ziekenhuizen. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Ziekenhuizen kampen sinds april dit jaar met een ernstig tekort aan medische middelen. In verband daarmee is er gisteren door Vrienden van Leiden en Kring Pharmacy een donatie gedaan aan het Academisch Ziekenhuis (AZP) en het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ). De donatie is tot stand gekomen door de groep gezondheidswerkers en specialisten uit Nederland, die in Suriname waren ter ondersteuning van de zorg tijdens de piekperiode van de COVID-19-pandemie.

De groep heeft de noden van de ziekenhuizen aangehoord en is na terugkomst in Nederland direct aan de slag gegaan met het genereren van donaties voor de Surinaamse ziekenhuizen. Een van de trekkers van dit project is Iwan Meynaar. Volgens kinderarts Nanja Braafheid is de donatie op het juiste moment gekomen. De medische middelen zullen verdeeld worden onder de verschillende afdelingen van het SVZ.

Braafheid gaf ook aan dat enkele medische middelen verdeeld zullen worden onder de andere ziekenhuizen die ook te kampen hebben met een tekort. De medische middelen zijn bestemd voor de kinderafdeling van het SVZ, maar ook voor het team dat zich bezighoudt met de COVID-19-zorg in het hospitaal.

Volgens de eigenaar van Kring Pharmacy, Robert Vishnudatt, moeten ziekenhuizen er niet voor schromen om assistentie te vragen van het buitenland. Daarom vindt hij het belangrijk dat de gezondheidsinstellingen beter met elkaar gaan communiceren om dan zodoende middelen te genereren voor de instelling. Voor nu zijn het AZP en het SVZ voorzien van middelen. Maar Vishnudatt hoopt dat ook de andere ziekenhuizen een verzoek zullen indienen voor mogelijke hulp van de groep uit Leiden en Kring Pharmacy.

Medisch directeur Michel Blokland is zeer ingenomen met de donatie die gisteren gedaan is aan het ziekenhuis. De middelen zullen goed ingezet worden binnen het hospitaal. Met de nodige middelen zal het ziekenhuis weer optimaal zorg kunnen bieden aan vooral de kinderen die daar worden opgenomen.

VANDAAG