Nog geen geld voor bushouders die verplegend personeel vervoeren

Iwan Woon, ondervoorzitter OBS. Beeld: ATV
Print Friendly, PDF & Email

De bushouders die het verplegend personeel vervoeren moeten nog even wachten op hun geld. De ondervoorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders, Iwan Woon, zegt in gesprek met Suriname Herald dat deze bushouders hun geld nog niet hebben ontvangen vanwege een paar administratieve zaken die nog in orde gemaakt moeten worden. Deze bushouders hebben vanaf november hun geld voor het vervoeren van het ziekenhuispersoneel niet ontvangen.

"Dat geld voor deze bushouders is niet gestort. Van de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Albert Jubithana, heb ik begrepen dat het geld uit de COVID-19-pot moet komen en er is daaruit nog niets gekomen. De minister kon niet exact aangeven wanneer die gelden gestort zullen worden. Hij zegt dat de administratieve zaken volledig in orde gemaakt moeten worden, alvorens zij over kunnen gaan tot uitbetaling," geeft Woon aan.

De bewindsman heeft twee tot drie weken de ruimte gevraagd om de zaken in orde te maken. Hij heeft de organisatie beloofd, dat hij alles eraan zal doen om een oplossing te brengen in deze zaak.

"We zullen hem de ruimte geven om de zaken in orde te maken. We hebben de actie opgeschort met dien verstande dat we iets goed gaan vernemen na de twee tot drie weken. Indien dat niet het geval is zullen we weer overgaan tot actie. De bushouders wachten al maanden voor de uitbetaling en dat duurt te lang. Alles is duur geworden, we zijn al negen maanden verder en tot nu toe kunnen ze niet ontvangen," aldus Woon.

Simone Awanna

VANDAAG