Uittreksels CBB nu op scholen

CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Studenten en leerlingen hoeven niet meer naar het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) voor het ophalen stukken, die nodig zijn bij de inschrijving op school. Om de drukte bij de verschillende CBB-kantoren te voorkomen tijdens de inschrijvingsperiode is het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) een samenwerking aangegaan met het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza).

In de periode van inschrijving is het drukker op de CBB-kantoren. “CBB wil het ophalen van documenten vergemakkelijken voor studenten, omdat we in een COVID-19-pandemie leven. Leerlingen en studenten hoeven zich niet meer te wenden tot de CBB-kantoren voor het ophalen van stukken. Wij zullen ervoor zorgen dat die worden klaargelegd,” geeft Anastatia Kanapé-Pokie, directeur bij het CBB aan.

De directeur legt uit dat het CBB met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om de tafel is gegaan. “Gebleken is dat scholieren meestal een uittreksel nodig hebben en in sommige examenklassen wordt er ook gevraagd naar een geboorteakte. Ze hoeven niet meer naar het CBB om een geboorteakte of een uittreksel aan te vragen. Ze moeten gewoon naar de school voor de inschrijving en via de school zullen de stukken opgevraagd worden bij het CBB,” zegt Kanapé-Pokie.

Volgens de directeur krijgt het CBB dan alle informatie van de verschillende scholen en als die er is worden de stukken klaargelegd. “De studenten en leerlingen hoeven niet meer bij het CBB te komen om de lange rijen te volgen,” zegt CBB-topvrouw. Het ministerie van Onderwijs zal de scholen verder moeten inlichten hierover.

Simone Awanna

VANDAAG