COB-voorzitter Blokland: “Sitdownactie kan veranderen indien wij geen aandacht krijgen”

Henriëtte Blokland. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

“De Katholieke Onderwijzersbond (KOB) is in actie en wij ondersteunen die actie ook. We hebben ervan gehoord en hebben dezelfde problemen waarmee zij te kampen hebben,” zegt de voorzitter van de Christelijke Onderwijzersbond Broederschap (COB), Henriëtte Blokland, in gesprek met Suriname Herald. De bond voert vanaf gisteren sitdownactie.

“We hebben wederom vernomen dat de benzineprijzen naast alle andere prijzen verder omhoog zijn gegaan. De KOB die eerder in het jaar gewag had gemaakt van de stijgende koers en prijzen is in sitdownactie gegaan met haar leden en wij van het COB-bestuur ondersteunen deze acties voor 100 procent.”

Na de stijging van de koers blijven de prijzen in de winkels omhooggaan. Met de nieuwe brandstofprijzen die gisteren zijn ingegaan zullen de prijzen van alle goederen weer stijgen. “Als we praten over leerkrachten zijn het mensen die mensenkinderen moeten onderwijzen, begeleiden en sturen. Onderwijzers hebben zich in de COVID-19-situatie met de schaarse middelen die zij ter beschikking hebben ingezet,” geeft Blokland aan.

Zij vindt dat de regering geen rekening houdt met het economisch en sociaal leven van deze groep. “Kunnen we ons salaris een 'U-salaris' noemen?” Vanaf maandag gaan de bustarieven omhoog. “Als je geen SRD 20 hebt, ga je niet naar het werk. We gaan het niet kunnen volhouden,” zegt Blokland.

De voorzitter zegt verder dat het om onderwijsbonden gaat die aandacht vragen en als we die aandacht niet krijgen zullen wij geen lesgeven. “Wij zijn nog op onze plek en geven nog les maar het kan veranderen,” haalt de COB-voorzitter aan.

Simone Awanna

VANDAAG