Guyanese vicepresident Jagdeo maakt opwachting bij president Santokhi

Guyanese vicepresident Jagdeo maakt opwachting bij president Santokhi. Beeld: CDS
Print Friendly, PDF & Email

De Guyanese vicepresident Bharrat Jagdeo is in Suriname voor een tweedaags werkbezoek. De regeringsfunctionaris van het westerbuurland heeft na zijn aankomst vandaag op het presidentieel paleis zijn opwachting gemaakt bij president Chan Santokhi.

Vicepresident Jagdeo zal in Suriname onder meer besprekingen voeren over samenwerking naar de aanstaande klimaatconferentie in Schotland. Verder zullen de twee landen zich ook buigen over andere collectieve projecten.

Het bezoek is een uitvloeisel van de afspraken die zijn gemaakt tijdens het recente bilateraal gesprek tussen de presidenten van Suriname en Guyana. De Guyanese vicepresident zal in detail overleg hebben met de Surinaamse autoriteiten. De minister van Natuurlijke Hulpbronnen van Guyana en de voorzitter van de Private Sector Group maken deel uit van de Guyanese delegatie.

Dinsdag worden de gesprekken gevoerd met verschillende functionarissen, onder andere de ministers David Abiamofo (Natuurlijke Hulpbronnen) en Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke Ordening en Milieu).

VANDAAG