Jarige Finabank doneert aan tehuizen en gemeenschap

Team Finabank Nickerie. Foto: Finabank
Print Friendly, PDF & Email

De Finabank heeft in verband met de herdenking van haar 30-jarig bestaan, vandaag, teruggeven aan de gemeenschap en aan drie tehuizen elk US$ 3000 gedoneerd. Er is gekozen voor een instelling in het district waar er een Finabank filiaal is gevestigd. De instellingen die bedacht werden zijn: Huize Albertine in Paramaribo, Stichting Matoekoe in Wanica en Het Zusters Dankers Centrum in Nickerie. Alle baby’s die vandaag zijn geboren, zullen ook in het zonnetje worden gezet.

Klanten die de financiële instelling vandaag hebben bezocht zijn ook getrakteerd. Vanwege de huidige economische situatie en de COVID-19 crisis, heeft de bank ervoor gekozen om de viering van haar jubileum anders te doen. Vandaar de donaties en de diverse promotieacties van de afgelopen maanden, meldt de bank in een persbericht.

Het succes van de afgelopen 30 jaar is volgens de bank mede te danken aan het vertrouwen en de ondersteuning van haar klanten en de gemeenschap. Met de kritische feedback is de bank in staat om continu te werken aan het optimaliseren van haar dienstverlening, om zo te kunnen blijven voldoen aan de verwachtingen van haar klanten.

Ook door de inzet en de flexibiliteit van het gedreven Finabank team, heeft de bank de successen van de afgelopen jaren, die niet zonder uitdagingen zijn gegaan, kunnen realiseren. Met het doel om ‘alle belanghebbenden in staat te stellen de toekomst in eigen handen te nemen’, waarbij de bank financiële diensten aanbiedt die hen in staat stelt hun dromen en ambities te realiseren, is Finabank voornemens om de komende jaren nog verder te groeien.

De financiële instelling heeft in 2020 een uitdagende strategie uitgezet en is goed op weg om deze strategische doelstellingen te realiseren, waarbij de focus is op het verder stimuleren van elektronisch bankieren, het verbeteren van de digitale kanalen van de bank en het verstevigen van de relatie met haar klanten. Ondanks de huidige economische omstandigheden, heeft de bank een goede solvabiliteits- en liquiditeitspositie ondersteund met een sterke governance structuur.

Finabank, die begon als een kleine familiebank, is in 1991 opgericht door de heer Tjin Wong Joe en gegroeid naar de vierde grootste particuliere bank in Suriname. Een heugelijk feit waar de bank trots op is. De bank begon met een startkapitaal van 10 miljoen Surinaamse gulden in 1991 en is nu uitgegroeid tot een systeembank met een balanstotaal van ruim SRD 5,5 miljard in 2021.

VANDAAG