Dc Joden probeert Para weer schoon te krijgen

Paranen willen weer een schoon district en dat vuil op tijd wordt opgehaald. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Districtscommissaris (dc) Marlene Joden probeert Para weer schoon te krijgen. De burgermoeder is momenteel samen met haar medewerkers en Openbaar Groen bezig om het district in zijn oude glorie te herstellen. Dit is ook de wens van de bewoners. Zij vinden dat hun district niet meer wordt onderhouden zoals voorheen het geval was. Volgens dc Joden behoort het onderhouden van de bermen tot een van de werkzaamheden van het ministerie van Openbare Werken (OW).

De samenleving in Para is zeer teleurgesteld in de burgermoeder, omdat Para niet meer lijkt op een aantrekkelijk district. Het district moet weer schoon worden. De bermen moeten optimaal schoongemaakt worden. Ook het vuil moeten regelmatig worden opgehaald, vinden zij.

OW moet nog achterstallige gelden betalen aan ondernemers die de schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren. Zolang dat niet gebeurt willen zij geen opdrachten meer aannemen van het commissariaat. Volgens de burgermoeder wordt er gewerkt aan een oplossing voor onder andere de vuilophaal, zodat de bewoners geen last meer ondervinden. Het is ook voor toeristen geen mooi aanzicht om bij aankomst al door een slordig district te reizen.

Volgens Sherida Mormon, voorzitter van de Stuurgroep Recreatieoorden Para, ondervinden ook de oorden last van de situatie. Daarom hebben de beheerders zich gebundeld en zullen zij nu zelf een ondernemer betalen, die het vuil ophaalt bij de vakantieoorden.

Mormon geeft aan dat er verder gewerkt moet worden aan een duurzame oplossing voor dit vraagstuk. “Wij moeten goed nadenken over wat wij willen achterlaten voor de komende generaties. Para moet het district blijven dat de toeristen ontvangt.”

VANDAAG