Ex-minister Misiekaba roept regering op escalatie Magnesiumstraat te voorkomen

André Misiekaba. Foto: NII
Print Friendly, PDF & Email

"Ik adviseer de nieuwe regering om te besturen en ervoor te zorgen dat de zaak niet escaleert," waarschuwt voormalig minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) André Misiekaba over de dreiging tot ontruiming van de crisisgezinnen aan de Magnesiumstraat in Paramaribo-Zuidwest. Verder stelt de ex-bewindsman dat continuïteit van beleid maakt dat de nieuwe regering verder hiermee moet dealen.

"De regering zit al ongeveer veertien maanden aan. Er is zoveel gaande op Sozavo onder het nieuwe bewind. Ik heb nooit gereageerd, omdat ik het als ex-minister niet gepast vind," reageert Misiekaba kort tegenover Suriname Herald.

Het wooncomplex voor gezinnen in crisis is kort vóór de verkiezingen aangeschaft om de tientallen gezinnen die op het terrein van 'Mi Abri' in bouwsels verbleven op te vangen. De verkoper van het pand heeft tijdens het ministerschap van Misiekaba 2050.000 euro ontvangen van het verkoopbedrag van 3250.000 euro.

Het resterende bedrag 1,2 miljoen euro is sinds de regeringswisseling niet voldaan. Intussen is het bedrag met rente opgelopen naar 1,8 miljoen euro. De verkoper dreigt met ontruiming van de gezinnen als de restantbetaling niet wordt voldaan.

President Chan Santokhi heeft zich op de laatstgehouden regeringspersconferentie uitgelaten over de aankoop van het pand, dat onder Stichting Palulu valt en het terrein van 'Mi Abri' aan de Maystraat in Paramaribo dat ook onder dezelfde stichting valt. Hoewel de organisatie naar zeggen van woordvoerder Haidy Leeflang onder het ministerie van Sozavo valt heeft de president zijn twijfels uitgesproken over de zuiverheid.

Naomi Hoever

VANDAAG