Regering keurt schooltuinproject en plantmateriaal agrariërs binnenland goed

Print Friendly, PDF & Email

Er is onlangs in de regeringsraadsvergadering SRD 137.000 goedgekeurd om een schooltuinproject voor voj-leerlingen van Brokopondo en Marowijne op te zetten. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk was zeer verheugd met het voorstel van minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) voor dit project.

Het enthousiasme voor het opzetten van schooltuinen bij de voj-leerlingen is niet onopgemerkt gebleven bij het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland. Om op een verantwoorde manier hierop in te spelen, is besloten de schooltuinen op te zetten, waardoor de leerlingen al op jonge leeftijd vernieuwde planttechnieken zullen worden aangeleerd.

Wanneer zij later hun eigen aanplant zullen aanleggen, kunnen zij deze technieken toepassen. De leerlingen zullen ook getraind worden om op een later tijdstip verhoging van de productie ter hand te nemen, waarbij kwaliteit en continuïteit zullen worden meegenomen, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Plantmateriaal agrariërs binnenland
Landbouwers in de districten Sipaliwini, Brokopondo en Marowijne zullen worden voorzien van plantmateriaal van aard- en knolgewassen. Ook dit voorstel van de ROS-minister is goedgekeurd in de Raad van Ministersvergadering.

In totaal is er SRD 68.000 beschikbaar gesteld voor dit project. Om de productie van agrarische gewassen en producten te garanderen voor de lokale als internationale markt, moeten de landbouwers worden voorzien van plantmateriaal. “Dit om de duurzaamheid van voedselzekerheid veilig te stellen,” verdedigde de minister haar voorstel.

VANDAAG