President Santokhi vertrekt op Srefidensi naar Dubai

President Santokhi. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

President Chan Santokhi zal morgen naar Dubai vertrekken. Hij zal met een delegatie vertrekken waar nu de Wereldexpo 2020 gaande is. Zijn bezoek is bedoeld om de nationale dag van Suriname, 46 jaar Srefidensi, in Dubai te vieren. Er zal ook een groep ondernemers meereizen met het staatshoofd, vertelt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) in gesprek met Suriname Herald.

Volgens Ramdin zal de groep op eigen kosten mee reizen met de president. "Eenieder gaat op eigen kosten", maakt hij duidelijk. Er zal ervoor gezorgd worden dat er een goede indruk wordt achtergelaten van Suriname. Het bezoek is niet alleen bedoeld om meer bekendheid te geven aan Suriname, maar wordt ook gebruikt om contacten te leggen met potentiële investeerders en investeerders aan te trekken.

Dubai Expo. Foto: Tehran Times

Er is een aantal sessies gepland waarbij verschillende bedrijven en organisaties een presentatie zullen houden. Het gaat onder andere om Staatsolie, de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) en de Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven (VSB). Deze bedrijven doen de nodige investeringen om in Dubai te zijn, vertelt de bewindsman.

Suriname heeft veel te bieden aan de wereld in termen van tolerantie, diversiteit, het bos, het milieu en vooral haar commitment inzake de klimaatsituatie. Ramdin haalt aan dat dit land het meest rijkste land in de wereld is. Dit zijn allemaal positieve zaken waarmee Suriname indruk zal maken in de wereld. "Wanneer je positieve indrukken achterlaat krijgen mensen interesse", merkt hij op.

Het zoveel mogelijk promoten van Suriname is bedoeld om het land verder tot ontwikkeling te brengen, geeft Ramdin aan. Hij is zeer positief over de deelname van Suriname aan de Wereldexpo in Dubai. Suriname gaat bilateraal een goede relatie met Verenigde Arabische Emiraten opbouwen en dat moet op termijn uitmonden in overeenkomsten, aldus Ramdin.

Simone Awanna

VANDAAG