SRD 6 miljoen voor drinkwater dorpen Brokopondo

Print Friendly, PDF & Email

De dorpen Nieuw Lombe, Moejekiiki en Kapasikele in het district Brokopondo worden voorzien van gezond drinkwater. Om dit project te kunnen uitvoeren heeft de Raad van Ministers (RvM) SRD 6 miljoen goedgekeurd.

Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen deelde tijdens de vergadering mee dat deze drie dorpen behoren tot de vele prioriteitsdorpen, waarvan de drinkwatervoorziening in orde gemaakt moet worden. Vicepresident Ronnie Brunswijk kon zich volgens het Directoraat Volkscommunicatie terugvinden hierin en zei dat de bewoners van deze dorpen ook recht hebben op goed en gezond drinkwater. Binnen 90 werkbare werkdagen zal de aannemer het project moeten opleveren.

Brandstof granmans
Binnen de RvM is verder goedgekeurd dat het traditioneel gezag wordt voorzien van brandstof en smeermiddelen om hun werk naar behoren te kunnen doen. De vp was het eens met de zienswijze van minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), die aangaf dat de brandstof nodig is vanwege de verantwoordelijkheid die het traditioneel gezag heeft.

Niet alleen vertegenwoordigen zij de stam naar buiten toe, maar onderhouden ook contact met de overheid. Verder treden zij op als bemiddelaar bij problemen binnen de stam en onderhouden zij ook contact met alle lo’s.

VANDAAG