Uitgaanscentrum Paramaribo schoongemaakt

Een arbeider bezig met schoonmaakwerkzaamheden in de avonduren. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

Diverse wegen in het uitgaanscentrum van Paramaribo zijn schoongemaakt in verband met de herdenking van 46 jaar staatkundige onafhankelijkheid. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het onderdirectoraat Afvalbeheer van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA). Volgens de onderdirecteur Afvalbeheer en trekker van dit project, Jason Gummels, reizen tijdens de Srefidensi-periode veel toeristen naar Suriname af.

Een groot deel van deze duizenden reizigers maakt dagelijks gebruik van het uitgaanscentrum. Onlangs heeft minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) een oriëntatiebezoek gebracht aan de binnenstad van Paramaribo en een onderhoud gehad met de ondernemers van het toeristisch stadscentrum. Inmiddels hebben de Van Sommelsdijckstraat, de Kleine Waterstraat, de Waterkant en een groot deel van de binnenstad van Paramaribo een grote schoonmaakbeurt ondergaan.

De werkzaamheden worden in de vooravond uitgevoerd, zodat de weggebruikers geen last ondervinden en de werkers ongestoord het werk kunnen uitvoeren. Verschillende bermen worden gemaaid.

De gemeenschap wordt op het hart gedrukt netter om te gaan met hun afval. Voor een duurzame aanpak is bewustwording van de burger nodig, in die zin dat men geen afval op straat gooit.

VANDAAG