Breaking: Personeel Kustwacht legt werk neer

Personeel van de Kustwacht heeft het werk neergelegd.
Print Friendly, PDF & Email

Het personeel bij de Kustwacht heeft om middernacht het werk neergelegd. De actie houdt in dat de te wachten operatie geen voortgang vindt totdat de waarnemend directeur, Radjoe Bhola, de bond ontvangt voor een gesprek. Dit besluit is zojuist genomen door het personeel dat zich heeft aangemeld voor de operatie. In gesprek met Suriname Herald zegt de voorzitter van de Algemene Bond Personeel Binnenlandse Zaken (ABP-Biza) Alisa Grant, dat het personeel aan de bond heeft gevraagd om de actie over te nemen.

Het personeel eist een betere communicatie van de leiding naar hen toe. De communicatie laat veel te wensen over. Een andere zaak is dat de veiligheid op de schepen niet gegarandeerd is. Ook de salariëring is een pijnpunt bij de werknemers. Ze willen goed ingeschaald worden en het niet volledig uitbetalen van de overuren moet tot het verleden gaan behoren. Verder ontberen zij ook bepaalde toelagen. "Dit zijn enkele punten waarmee het personeel zit en ze zijn moe," zegt de voorzitter.

Het personeel heeft herhaaldelijk aan de bel getrokken met als gevolg dat ze gerapporteerd worden. Zij hebben zich vervolgens bij de bond aangesloten. Al langer dan een maand is een brief gestuurd naar de waarnemend directeur, maar er is daarop nooit gereageerd, zegt Grant.

Vandaag, Onafhankelijkheidsdag, moesten de werknemers op de rivier achter De Nationale Assemblee voor de veiligheid zorgen in de veiligheidszone die door de president is ingesteld in verband met de onafhankelijkheidsviering. Ze moeten boten begeleiden op de rivier om anders te varen. Als deze actie niet wordt opgeheven komt dit stuk in gedrang.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG