Geen geld voor sociale projecten in Wanica-Noordwest

Dc Suraksha Sital-Hirasingh. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Het commissariaat Wanica-Noordwest beschikt momenteel niet over financiële middelen om sociale projecten uit te voeren. Vooral scholen, opvangtehuizen en gebedshuizen doen een beroep op het commissariaat voor ondersteuning van hun projecten, zegt districtscommissaris (dc) Suraksha Sital-Hirasingh in gesprek met Suriname Herald. Er komen ook verzoeken binnen voor handsanitizer en mondkapjes.

In dit bestuursressort zijn er sociale instanties die extra aandacht nodig hebben en verzoeken opsturen. Echter kan niet altijd op hun noden worden ingespeeld vanwege het beperkte budget. "We doen het met fondsen, die er niet altijd zijn,” stelt de burgermoeder.

Verschillende scholen vragen ook om hulp voor het schoonmaken van de bermen, het onderhouden van de sportvelden en om de schoolterreinen te maaien. Bij navraag blijkt vaak dat zij geen tuinman hebben. Soms hebben de scholen ook geen geld om een tuinman te betalen. Vanuit het commissariaat wordt dan gekeken hoe hierop in te spelen.

"We krijgen niets terug voor de zaken die wij doen. We moeten het doen met de fondsen die we binnenkrijgen en stellen bovendien prioriteiten. Soms moeten we bepaalde verzoeken laten liggen om de kinderen te kunnen helpen. Kinderen moeten in een veilige omgeving of milieu zijn. De scholen genieten dus voorkeur. Hoog wied op de bermen zorgt voor een onveilige situatie, zegt de dc.

Het budget van het commissariaat zelf is voor andere doeleinden en dat is ook niet groot, voegt de burgermoeder eraan toe.

Simone Awanna

VANDAAG