Piqué houdt wederom protestactie

Activist Sibrano Piqué. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Activist Sibrano Piqué bereidt voor 17 januari een protest voor. "Suriname bereid je voor op een toffe strijd. Ef' un no wiki now, un' n'e wiki moro," luidt zijn oproep via onder meer Facebook. Hij zegt dat winkelbezoek nu luxe is.

"Fu tyari yu pikin go koiri yu mus' abi wan plan. Aan kleding kopen denkt niemand." Hij weet dat kinderen met moeite één brood per dag eten. "Un sidon ete."

"Zie daar hoeveel vijanden we hebben, dan nog we fet' un srefi. Dit alles komt doordat wij dit al 46 jaar accepteren. Zij worden beter en wij worden armer. Terwijl hun feesten, proberen wij te overleven. Wanneer gaat dit stoppen. Mi weri fu taki. Sranan suma no lob' t'e yu e puru pina nanga sari na den anu. Kijk om je heen. Wan paki brede na bijna SRD 20," aldus Piqué.

VANDAAG