Alembo en ’s Lands Hospitaal brengen duurzame ontwikkelingsdoelen dichterbij gemeenschap

De borden met daarop de duurzame ontwikkelingsdoelen zijn dichterbij de gemeenschap gebracht. Foto: Alembo
Print Friendly, PDF & Email

Alembo en ‘s Land Hospitaal werken samen aan een representatief stukje Tourtonnelaan. In verband hiermee zijn op 29 april op de muur van het ‘s Lands Hospitaal borden met daarop de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) onthuld. Deze borden zijn er voor de burgers, zodat ze kennis kunnen maken met de doelen. Soenita Nannan-Panday-Gopisingh, medisch directeur 's Lands Hospitaal en Eline Verhek, Operationeel directeur Alembo, onthulden de borden.

De SDG’s zijn zeventien doelen om samen van de wereld een betere plek te maken in 2030 en zijn afgesproken door 193 landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Suriname. Jessica Chandnani, hoofd van de Resident Coordinator’s Office van de VN voor Suriname, complimenteerde de private sector met haar proactiviteit en betrokkenheid bij de duurzame ontwikkelingsdoelen.

“Voor de particuliere sector is een cruciale rol weggelegd bij het verwezenlijken van de doelen. Dit partnerschap tussen een openbaar ziekenhuis en particulier bedrijf is een bewijs van SDG 17, dat door middel van partnerschap, we vooruitgang kunnen boeken in het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelen,” gaf zij in haar toespraak aan.

“Het schilderen van de muur en plaatsen van de SDG-borden zijn slechts projecten die de afgelopen tijd samen zijn uitgevoerd. Een goed voorbeeld van een publiek-private samenwerking,” gaf Nannan-Panday-Gopisingh aan. Vooral de proactieve opstelling van Alembo als particuliere onderneming die constant initiatieven onderneemt, voorlegt en overlegt met ‘s Lands Hospitaal als publieke onderneming en in behoeften die bloot worden gelegd voorziet, charmeert de medisch directeur van Suriname’s oudste ziekenhuis dat ongenaakbaar is op het gebied van het meeste aantal geboortes per jaar in Suriname. Ze memoreerde ook het initiatief van de overbuur die ervoor zorgde, dat sinds november 2021 ‘s Lands Hospitaal een website heeft en zich weer in de rij kon voegen van gerenommeerde instellingen met een moderne, informatieve, fris ogende website.

Alembo heeft na een enquête onder alle medewerkers en het managementteam drie SDG focus goals voor 2022 en 2023 vastgesteld: kwaliteitsonderwijs (doel 4), eerlijk werk en economische groei (doel 8) en duurzame steden en gemeenschappen (doel 11). In zijn toespraak riep Sven Hartman, voorzitter van de Alembo SDG-stuurgroep, de private sector op om ook hun focus doelstellingen kenbaar te maken. De private sector heeft namelijk een grote verantwoordelijkheid en plicht om samen met publieke sector een bijdrage te leveren aan het behalen van de SDG’s.

VANDAAG