Chan Santokhi gaat voor derde termijn als voorzitter VHP

Chan Santokhi gaat voor een derde termijn als VHP-voorzitter.
Print Friendly, PDF & Email

Met het indienen van de kandidatenlijsten voor de hoofdbestuursverkiezingen van de VHP, gaat Chan Santokhi voor een derde termijn als voorzitter van de partij. De gemachtigden Glenn Oehlers en Ganesh Kandhai hebben de stukken voor de kandidatenlijst van het congresbestuur van de partij en kandidatenlijst voor de hoofdbestuursverkiezing ingediend bij de verkiezingscommissie van de VHP.

Personen werden gisteren tussen 10.00 en 14.00 uur in de gelegenheid gesteld om de kandidatenlijsten in te dienen voor de hoofdbestuursverkiezingen van 29 mei. Slechts een lijst, die van Chan Santokhi, is ingediend, laat Errol Sidhoe, van de VHP-verkiezingscommissie aan Suriname Herald weten. De verkiezingscommissie gaat de lijsten onderzoeken. Bij geconstateerde verzuimen zal de commissie de indieners hiervan op de hoogte stellen.

“We zijn een zeer democratische partij,” zegt Santokhi. Hij zegt uit te kijken naar de bevindingen van de verkiezingscommissie. Na de bevindingen is het hoofdbestuur klaar voor het congres, dat op 29 mei wordt gehouden. Op het congres is het de bedoeling dat het strategisch beleid naar 25 mei 2025 toe wordt gepresenteerd. De activiteiten van de afgelopen periode zullen eveneens belicht worden.

Santokhi geeft aan dat slechts een orgaan, in deze het hoofdbestuur van de VHP, kandidatenformulieren heeft opgehaald voor het indienen om te komen tot een nieuw hoofd- en congresbestuur. Hij legt uit dat in de statuten is opgenomen, dat er doorstroming moet plaatsvinden en dat de partij een presentatie moet hebben van diversiteit op basis van onder andere etniciteit, religie, cultuur, genderbalans en zichtbaarheid van jongeren.

De jongeren moeten volgens de VHP-voorzitter zichtbaar zijn in de structuur en het hoofdbestuur. Er moet sprake zijn van territoriale spreiding vanuit het hoofdbestuur naar alle districten toe. Dat zijn zaken die meegenomen moeten worden wanneer kandidaten worden geïdentificeerd.

De VHP-voorzitter wil een nog groter winning team zijn op 25 mei 2025. Om dat te kunnen doen moeten er meer diversiteit en spreiding komen. Hoofdbestuursleden zijn gevraagd om een stap terug te doen vanwege het groter belang.

De kandidaten hoofdbestuurslijst is gebaseerd op eenheid, draagvlak, brede ondersteuning partijstructuren en tegelijkertijd is het dit bestuur, dat de partij zal leiden naar de verkiezingscampagne.

De kandidaten voor het nieuwe hoofdbestuur zijn:
Chan Santokhi (voorzitter)
Glenn Oehlers (ondervoorzitter)
Urmila Ramlagansing (ondervoorzitter)
Asis Ganadien (ondervoorzitter)
Stan Dijksteel (ondervoorzitter)
Dew Sharman (ondervoorzitter)
Ganesh Kandhai (1ste secretaris)
Prahlad Sewdien ( 1ste penningsmeester)
Rui Wang (2de penningsmeester)
Mahinder Jogi (2de secretaris)
Chivaro Gajadien ( 3de secretaris)
Hariett Ramdien (lid)
Alven Roosveld (lid)
Vidjaiprekash Thakoer (lid)
Henk Aviankoi (lid)
Preshand Baldew (lid)
Sadik Moertabat (lid)
Josta Lewis (lid)
Shiraz Boedhoe (lid)
Ronald Gambier (lid)
Niesha Jhakry (lid)
Joan Sawirjo (lid)
Sherin Doerga (lid)
Sandino Ratling (lid)
Pearl Antonius (lid)

VANDAAG