Ziekenhuispersoneel roept regering op beloftes na te komen

Personeel van het Rooms Katholiek Ziekenhuis en Diakonessenhuis wil naleving beloftes gedaan door de regering. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Vandaag hebben personeelsleden van het Rooms Katholiek Ziekenhuis (RKZ) en Diakonessenhuis een stille mars gehouden. Met dit model van actie voeren willen ze de regering erop attenderen de gemaakte beloftes van een maand terug na te komen. Ze willen spoedig verbetering zien in de werkzaamheden en hun salaris.

Ongeveer een maand geleden waren gezondheidswerkers naar vicepresident Ronnie Brunswijk getogen om hulp te zoeken in de zaak waarbij ze de 17 procent loonsverhoging die ambtenaren hebben gekregen, niet hebben gehad. Ter plekke heeft de vicepresident beloofd dat deze zaak opgelost zou worden. “Ik had geen geloof in wat de vicepresident had gezegd. En zie nu. Ik had gelijk want tot nu toe hebben we niets gezien,” geeft een verpleegkundige aan.

Foto: Suriname Herald

Volgens bondsvoorzitter Robby Naardendorp zijn direct na de toezegging van de vicepresident, een maand terug, stappen ondernomen. Er is een commissie in het leven geroepen om zaken gedaan te krijgen. Echter is het daarbij gebleven. “Ik heb geprobeerd contact te krijgen om te weten hoe de zaken er verder voorstaan, want de druk vanuit de leden is enorm groot. Als het geen ziekenhuis was, waren we allang dicht. Maar we hebben zeker als leiding de mensen zover kunnen krijgen om geduld te betrachten,” zegt Naarendorp.

Er is wederom een gesprek vandaag dat om 18.00 uur met een cluster van ministers gehouden zou worden. Naarendorp geeft aan dat tijdens de meeting nagegaan zal worden waarom de beloftes niet zijn nagekomen. De uitkomst van de vergadering zal bepalen als men nog in actie blijft. “Zolang we geen duidelijkheid hebben over onze salarissen, zullen we in actie blijven,” geeft een verpleegkundige aan.

VANDAAG