Sewdien: “Geen enkele Guyanees zal een visvergunning ontvangen”

LVV-minister Sewdien. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

Volgens minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn er al tientallen vervalste visvergunningen in omloop bij Guyanese vissers. De bewindsman die afgelopen week in Nickerie was, geeft aan dat de Guyanese overheid niet wil meewerken om het probleem van de vervalste visvergunningen aan te pakken.

De afgelopen maanden was voor grote delen in de samenleving onduidelijkheid wat er zou gebeuren met de 150 visvergunningen, die volgens bronnen beloofd waren aan Guyanese vissers.

De Surinaamse wetgeving laat niet toe dat er extra vergunningen verstrekt worden aan Guyanese vissers. Vandaag vóór aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers, heeft minister Sewdien duidelijk te kennen gegeven dat de vergunningen niet versterkt zullen worden aan de Guyanezen.

Door de vervalste vergunningen die in omloop zijn ontbeert Suriname als land veel inkomsten omdat het nu niet duidelijk is waar en hoeveel vis gevangen wordt in Surinaamse wateren.

Tijdens de persconferentie van de visserijsector ruim een maand geleden, gaf de sector duidelijk te kennen dat er sprake was van illegaliteit. Suriname zou al jaren miljoenen Amerikaanse dollars verlies lijden door de illegale van Guyanese vissers. Er moet nu verder gewerkt worden om de illegaliteit van de visvergunningen aan te pakken zodat dit probleem tot het verleden kan behoren.

VANDAAG