Strengere winkelcontroles in ressort Paramacca; twee per direct gesloten

Een medewerker van de bestuursdienst controleert enkele goederen. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

Winkels in het ressort Paramacca in het district Sipaliwini zullen strenger gecontroleerd worden door de bestuursdienst. Onlangs zijn de winkels aangedaan in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en de Economische Controle Dienst (ECD). Districtscommissaris (dc) Osé Jabini wil erop toezien, dat er regelmatig controles plaatsvinden.

Hij vindt de controle belangrijk met het oog op voedselveiligheid en ordehandhaving alsook een correcte naleving van de vergunningsvoorwaarden. Veel zaken zijn bij de laatstgehouden controles aan het licht gekomen. Sommige winkels hadden magazijnen vol vervallen spullen, die ontruimd en vernietigd zijn.

Daarnaast bleek dat ondernemers niet over een vergunning beschikken en er alcohol - die op niet-legale wijze het land is binnengehaald - werd verkocht. Verder zijn ook onhygiënische toestanden door het BOG geconstateerd, waaronder honden en dierlijk afval in de magazijnen. Twee winkels moesten vanwege deze situatie gesloten worden. Opening is pas weer mogelijk nadat zaken in orde zijn gebracht en de boete voldaan is.

Tijdens winkelcontrole in Sipaliwini zijn controleurs gestuit op vervallen producten. Foto: CDS

“Wij hebben opgemerkt dat er een trend is ontstaan, waarbij grote zaken in de stad hun reeds vervallen en haast vervallen producten transporteren naar hun winkels in het binnenland, dit in de veronderstelling dat er geen winkelcontroles plaatsvinden in het binnenland,” zegt de burgervader.

Besloten is om, om de twee maanden winkelinspecties te doen. Met regelmatige controles en boetes die hiermee gepaard gaan, zal men eerder genoodzaakt zijn zich te houden aan de voorwaarden. Dc Jabini zal erop toezien dat er regelmatig controle wordt uitgevoerd binnen zijn ressort, zodat de gezondheid van de mensen gewaarborgd is.

VANDAAG