Suriname verdient US$ 35 miljoen aan buitenlandbeleid

BIBIS-minister Albert Ramdin. Beeld: GOV TV
Print Friendly, PDF & Email

Het buitenlandbeleid levert Suriname jaarlijks US$ 35 miljoen op. Dat is vijfmaal het bedrag dat is opgenomen op de begroting van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Volgens BIBIS-minister Albert Ramdin is dit het teken dat het vertrouwen in Suriname is toegenomen.

Er is volgens de BIBIS-topman ruim US$ 7,5 miljoen geïnvesteerd aan ambassades en buitendiensten, wat geresulteerd heeft in het verdienen van US$ 35 miljoen. Volgens de bewindsman kan dit bedrag toenemen in de komende tijd. Het bedrag is mede door de COVID-steun, die het land heeft ontvangen, toegenomen. Het gaat hierbij om materiële hulp als ontwikkelingssamenwerking.

Het buitenlandbeleid van de regering is gericht op het verbeteren van het imago van het land. Na evaluatie van het beleid is er een duidelijk traject uitgestippeld. Met het aangaan van nieuwe diplomatieke banden, moeten wij nieuwe kansen creëren, stelt Ramdin. Dit is ook de reden dat Suriname zijn plichten naar het buitenland toe nakomt en zo ook de organisaties waar het land lid van is.

Bij eerder gehouden persconferenties gaven president Chan Santokhi en de minister Financiën en Planning, Armand Achaibersing, aan dat Suriname zal voldoen aan de contributiegelden van organisaties zoals de Caricom. Volgens de financiën topman zou Suriname ernaartoe werken om vanaf nu de contributiegelden te betalen. Suriname had een achterstand opgelopen van een paar jaar.

VANDAAG