NDP-assembleelid Melvin Bouva heeft zich tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee hevig geërgerd aan de kwestie rond de vuilophaal. De volksvertegenwoordiger liet zich gaan omdat hij zich niet kon voorstellen dat de regering al maanden niet in staat is gebleken om dit vraagstuk op te lossen.
Bouva voerde een interruptie, maar ging buiten de microfoon verder als reactie op uitlatingen van assembleelid Mahinder Jogi (VHP), die zou hebben gesteld dat de vorige regering de samenleving in deze situatie zou hebben gebracht. Jogi gaf aan dat, indien er voldoende geld was zoals bij sommige regeringen, het nooit zo ver zou zijn gekomen.
Van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken zou hij de boodschap hebben gekregen dat de vuilophaal uiterlijk morgen, woensdag, genormaliseerd zal zijn. Bouva protesteerde hiertegen buiten de microfoon en werd door assembleevoorzitter Marinus Bee uit de zaal gezet.
Collega’s van de NDP-fractie hebben aangegeven bijzonder ontstemd te zijn over de werkwijze van Bee. Fractieleider Rabin Parmessar gaf aan dat er een ordereglement is en dat dit volgens hem niet is gehanteerd. Voordat iemand uit de zaal wordt gezet, moet er eerst een waarschuwing voorafgaan. Parmessar liet ook optekenen niet gediend te zijn van de behandeling die hij kreeg van een politieagent op het moment dat Bouva uit de zaal werd gebracht. Hij heeft dit besproken met de meerdere van de agent.
Buiten de vergaderzaal gaf Bouva aan dat hij zich moest ergeren aan de uitspraken van Jogi, omdat terwijl het volk met het afval zit, Jogi doodleuk vertelt dat dit afkomstig is van de vorige regering. En omdat hij hiertegen had geprotesteerd, is hij uit de vergadering gezet.
Bouva gaf aan dat hij normaal naar de vergaderzaal zal terugkeren, omdat het volk hem betaalt om hun belangen te behartigen. De politicus stelt dat dit de werkwijze is van de coalitie om NDP’ers die kritiek leveren op het beleid naar buiten te dirigeren.
NDP-assembleelid Jennifer Vreedzaam voegde eraan toe dat hiermee een vorm van fascisme wordt gedemonstreerd. “Het volk moet hiertegen opkomen; wetten worden aangenomen die in het nadeel zijn van de samenleving.”