Amerikaanse luchtvaartbedrijven moeten brandgevaarlijke MacBooks weren

MacBook-laptop uit 2018

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen mogen niet langer teruggeroepen modellen van de MacBook Pro vervoeren, meldt persbureau Bloomberg woensdag. De laptops zijn vanwege problemen met de accu’s brandgevaarlijk.

De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) heeft de MacBooks in kwestie op de lijst van verboden producten gezet en luchtvaartbedrijven hierover geïnformeerd.

De laptops mogen niet in de handbagage en ook niet als ruimbagage meegenomen worden. Luchtvaartbedrijven gaan vooraf aan een vlucht ook oproepen doen om klanten hierop te attenderen.

De FAA wijst erop dat teruggeroepen gadgets met accuproblemen nooit welkom zijn in Amerikaanse vliegtuigen. Op de MacBooks wordt echter extra gelet.

Het is niet voor het eerst dat de FAA een specifieke gadget in vliegtuigen verbiedt. Hetzelfde gebeurde enkele jaren geleden bij de Galaxy Note 7, toen bleek dat het toestel in brand kon vliegen. De Note 7 werd uiteindelijk van de markt gehaald.

Apple vervangt accu’s brandgevaarlijke laptops
Apple waarschuwde MacBook-bezitters in juni over problemen met een aantal MacBook Pro’s. Het gaat daarbij om modellen van 15 inch die zijn verkocht tussen september 2015 en februari 2017.

Klanten kunnen zich bij Apple melden om te zien of hun laptop één van de brandgevaarlijke accu’s bevat. Zo ja, dan vervangt het bedrijf deze gratis.

NU.nl

VANDAAG