‘Huawei werkt aan eigen concurrent voor Google Maps’

Een Huawei-smartphone. Foto: AFP

Huawei is bezig met het ontwikkelen van een eigen kaartenapplicatie voor ontwikkelaars. Volgens China Daily heeft het bedrijf gezegd dat de dienst in oktober wordt uitgebracht.

De dienst kan door ontwikkelaars gebruikt worden in apps. Met Map Kit, zoals Huawei de applicatie noemt, kunnen kaarten weergegeven worden in apps en eigen locaties ingevoerd worden. De Chinese krant meldt dat Huawei Map Kit in ieder geval aan de boekingssite Booking.com gaat leveren.

Map Kit bevat data van 150 landen en wordt beschikbaar in veertig talen. Verder ondersteunt de dienst navigatie voor auto’s en wordt er ook gewerkt aan ondersteuning voor augmented reality.

Eerder kondigde Huawei al een eigen besturingssysteem voor zijn eigen smartphones aan. Het bedrijf kan door sancties van de VS binnenkort geen gebruik meer maken van de diensten van Google. Om dezelfde reden komt Huawei nu met een eigen kaartenapplicatie.

NU.nl

VANDAAG