Apple presenteert nieuwe Watch met ‘always on’-scherm

De nieuwe Apple Watch

Apple heeft een nieuwe versie van de Apple Watch gepresenteerd, met een scherm dat altijd aan staat. Gebruikers kunnen hierdoor de tijd zien zonder dat ze het horloge hoeven op te tillen.

De techgigant gebruikt een schermtechnologie waarbij de ververssnelheid wordt verlaagd. Hierdoor houdt het horloge het nog steeds een dag lang vol op een volle accu.

Met het nieuwe horloge volgt Apple het voorbeeld van Fitbit, dat recent ook een smartwatch met een zogeheten always on-scherm presenteerde. De startup Pebble, die Fitbit eerder overnam, deed hetzelfde met een e-paperscherm in een horloge.

Kompas
De nieuwe Apple Watch heeft een ingebouwd kompas, zodat je vanuit navigatie-apps kan zien waar je precies bent zonder een verbinding met de iPhone.

De veiligheidsfuncties van de Apple Watch zijn verbeterd, zodat modellen met een digitale simkaart automatish een alarmnummer bellen als je een knoppencombinatie indrukt. Het is nog de vraag of het esim-model in Nederland zal worden verkocht.

Titanium
Apple gaat voor het eerst een model gemaakt van titanium maken. Er worden wederom modellen van aluminium, staal en keramiek verkocht.

De Apple Watch Series 5 wordt vanaf 399 dollar verkocht. Een europrijs is nog niet bekend. Hij ligt vanaf 20 september in de winkels.

Nieuwe iPad
Apple onthulde ook een nieuwe iPad met een 10,2 inch-scherm. Deze iPad volgt het ontwerp van de iPad Air en heeft nog een thuisknop met vingerafdrukscanner.

Een smart connector maakt het mogelijk een toetsenbordhoes te verbinden, zoals bij de iPad Pro en iPad Air.

Nieuwe iPad kost 329 dollar
De nieuwe iPad gaat 329 dollar kosten. Hij wordt vanaf 30 september aangeboden. Hij vervangt de eerdere 9,7 inch-iPad, die speciaal toegespitst was op het onderwijs.

De tablet gebruikt de nieuwe functies die in iPadOS worden geïntroduceerd. Deze update is ook voor ondersteunde iPads vanaf 30 september te downloaden.

NU.nl

VANDAAG