Google Foto’s toont herinneringen van gebruikers als Stories

Google. Foto: AFP

Google rolt vanaf vandaag een optie uit waarmee gebruikers herinneringen in de Foto’s-app kunnen bekijken. Dat gebeurt op een manier die lijkt op Instagram Stories, meldt het bedrijf in een blogbericht.

In de app van Google komen herinneringen van gebruikers helemaal boven in beeld te staan, nog boven de meest recente foto’s. Dat gebeurt op dezelfde manier als op Instagram, met ronde iconen waarop de herinneringen in het klein getoond worden.

Google benadrukt dat de herinneringen niet met anderen worden gedeeld, zoals dat met Instagram Stories wel gebeurt. De foto’s blijven privé. In de komende maanden wil Google het wel gemakkelijker maken om de foto’s met vrienden of familie te delen.

De herinneringen worden met behulp van algoritmes samengesteld. Hierdoor krijg je volgens Google alleen de beste foto’s te zien, niet de versie waarop iemand net niet lacht. Ook dubbelingen worden gefilterd. “Omdat we begrijpen dat je misschien niet aan alles herinnerd wil worden, kun je bepaalde mensen of periodes uitschakelen.”

NU.nl

VANDAAG