Google brengt abonnementsdienst voor games en apps uit in VS

Google. Foto: AFP

Google brengt deze week een abonnementsdienst voor games en apps genaamd Play Pass uit in de Verenigde Staten, maakt het bedrijf vandaag bekend op zijn blog. De dienst, waarmee gebruikers onder meer voor een vast bedrag per maand op hun Android-smartphone kunnen gamen, wordt later ook beschikbaar in andere landen.

In de Verenigde Staten gaat de dienst 4,99 dollar per maand kosten. Voor dat bedrag krijgen gebruikers toegang tot 350 apps. De betreffende games zijn niet voorzien van in-appaankopen en bevatten ook geen advertenties.

Naast mobiele games krijgen abonnees ook toegang tot andere apps, zoals de boekenapp Moon+ Reader Pro en de weerapp AccuWeather. Volgens Google worden elke maand nieuwe apps en games aan de Play Pass-bibliotheek toegevoegd.

Apple bracht donderdag zijn eigen gamedienst voor iOS-apparaten uit: Apple Arcade. Ook daar krijgen gebruikers voor een vast bedrag per maand toegang tot games, zonder advertenties en aanvullende kosten.

NU.nl

VANDAAG