Nieuwste iPhone-modellen in 2020 mogelijk zonder EarPods en oplader

Foto: Getty Images

De nieuwste iPhone-modellen die uitkomen in 2020 worden mogelijk geleverd zonder EarPods en oplader, meldt analist Ming-Chi Kuo aan MacRumors. Beide producten zullen los verkocht worden.

Volgens Kuo heeft het achterwege laten van de accessoires te maken met het compenseren van de kosten van de 5G-ondersteuning. Hoewel de productiekosten van de iPhone 12-modellen stijgen ten opzichte van de iPhone 11, zou Apple de prijs vergelijkbaar willen houden. Bovendien zouden veel klanten thuis toch al een oplader hebben liggen, wat milieuvoordelen oplevert.

Doorgaans onthult de techgigant de nieuwe iPhones in september, maar het is nog de vraag hoe de aankondiging dit jaar zal verlopen. Volgens ingewijden wordt het toestel wellicht uitgesteld wegens productieproblemen door het coronavirus.

NU.nl

VANDAAG