Facebook maakt het overzetten van gegevens naar andere diensten makkelijker

Facebook. Foto: AFP
Print Friendly, PDF & Email

Facebook heeft maandag in een blogpost enkele nieuwe functies voor zijn Transfer Your Information-tool bekendgemaakt. Deze moeten het beheren en overzetten van gegevens makkelijker maken voor gebruikers die bijvoorbeeld een Facebook-account willen verwijderen.

Voor de verbeterde tool moet je eerst naar 'Instellingen'. Bij 'Je Facebook-gegevens' staat de tool onder de optie 'Een kopie van je gegevens overzetten'.

Gebruikers kunnen de tool gebruiken om foto's van Facebook over te zetten naar Photobucket en om te synchroniseren met Google Agenda. De tool werkt al met onder andere Dropbox, Google Documenten, Google Foto's en WordPress. Ook kunnen Facebook-evenementen worden geëxporteerd.

Er zijn nu meerdere overdrachten naar dezelfde bestemming tegelijkertijd mogelijk. Facebook zegt dat het makkelijker is geworden om mislukte overdrachten opnieuw uit te voeren. Daarnaast is de status van de overdracht beter zichtbaar. Verder heeft het platform meer filters toegevoegd, waarmee gebruikers preciezer kunnen laten weten welke gegevens zij willen overzetten.

NU.nl

VANDAAG