Nieuwe Apple Watch verschijnt vanwege productieproblemen mogelijk later

Apple Watch
Print Friendly, PDF & Email

Apple kampt met productieproblemen, waardoor de nieuwe smartwatch van het bedrijf waarschijnlijk later dan verwacht op de markt komt. Dat meldt persbureau Bloomberg dinsdag op basis van ingewijden. Normaliter verschijnt de Apple Watch kort na de jaarlijkse presentatie in september.

Het nieuwe ontwerp van de Apple Watch Series 7 zou de oorzaak van de vertraging zijn. Ook de Japanse krant Nikkei schrijft dat het complexere ontwerp van de smartwatch tot productieproblemen heeft geleid. Bronnen van Nikkei zeggen dat de productie stilligt totdat Apple en de leveranciers de problemen hebben opgelost.

Volgens geruchten krijgt de Apple Watch Series 7 een heel nieuw ontwerp. Het apparaat moet een iets groter scherm en plattere randen krijgen dan eerdere modellen. Veel meer is niet bekend, behalve dat de Watch mogelijk een bloeddrukmeter en - zoals gebruikelijk - een snellere processor krijgt.

Als de problemen niet worden opgelost, zullen er bij de marktintroductie tekorten ontstaan, meldt een bron van Bloomberg. Die verwacht in dat geval ook vertragingen bij de verzending. Overigens is de Apple Watch Series 7 nog niet officieel door Apple aangekondigd.

NU.nl

VANDAAG