Robotfabrikant zoekt model voor menselijke robot

Model voor menselijke robot gezocht. Foto: promo-bot
Print Friendly, PDF & Email

Een robotfabrikant zoekt modellen die hun gezicht en stem willen 'verkopen' voor het gebruik bij de productie van menselijke robots, schrijft de Britse krant Metro.

Het model mag van elk geslacht en ras zijn, maar de persoon moet minimaal 25 jaar oud zijn en een vriendelijk en aardig gezicht hebben.

Van de winnende persoon zal een 3D-model van het gezicht en lijf worden gemaakt zodat het gebruikt kan worden voor het uiterlijk van de menselijke robots. Ook moet de kandidaat tenminste honderd uur aan tekst inspreken zodat de computer genoeg materiaal heeft om met klanten te communiceren.

De winnende kandidaat moet bovendien een verklaring tekenen dat het bedrijf Promo-bot voor een onbepaalde periode het uiterlijk van die persoon mag gebruiken. Wie de rechten van zijn gezicht en stem afstaat aan het bedrijf, krijgt daar 200.000 dollar (omgerekend 177.000 euro) voor.

Het uiterlijk van het nieuwe model zal vanaf 2023 op de nieuwe robots worden gebruikt. De menselijke robot Robo-C kan ingezet worden in ruimtes als musea, universiteiten, luchthavens en in winkels.

NU.nl

VANDAAG