WhatsApp krijgt flinke updates: reageren met emoji’s en appen in subgroepen

WhatsApp. Foto: EPA
Print Friendly, PDF & Email

WhatsApp heeft donderdag een aantal updates voor de app aangekondigd. Zo kun je binnenkort in groepchats reageren door emoji's aan berichten te plakken, zoals dat al kan op Slack en Telegram. Ook presenteert WhatsApp Community's, waarbij afzonderlijke groepen rondom een bepaalde plek of onderwerp gebundeld kunnen worden.

Binnenkort voegt WhatsApp verschillende vernieuwingen toe aan groepsgesprekken. Zo kunnen mensen met emojireacties direct op een bericht reageren door er een emoji aan te hangen. Iemand kan bijvoorbeeld een lachend poppetje op een grap van iemand anders plakken.

Bij een emojireactie wordt geen nieuw bericht verzonden. Dat heeft als voordeel dat chats niet worden overspoeld met nieuwe berichten, zegt WhatsApp zelf. WhatsApp is niet het eerste platform waarbij je emoji's als reactie kunt plaatsen: de zakelijke berichtendienst Slack, het videobelplatform Discord en Telegram hebben een soortgelijke functie.

Ook kunnen groepen voortaan een telefoongesprek starten met maximaal 32 mensen en er komt een update voor het versturen van bestanden. Binnenkort is het mogelijk om bestanden van 2 GB te delen. Op het moment ligt het limiet nog op bestandsgroottes van 100 MB. De updates voor groepsgesprekken komen ergens in de komende weken beschikbaar.

VANDAAG